Kildesortering hjemme hos deg

Undersøke
Fylle inn skjema
Lage statistikk

Lag et skjema sammen i klassen eller last ned skjema her. Dere velger selv hvor detaljert statistikk dere vil føre. Dere kan for eksempel veie eller telle de forskjellige avfallstypene (glassemballasje, metallemballasje, papp/papir/drikkekartong, plastemballasje, matavfall, restavfall) avhengig av hvilken grad av kildesortering det er i kommunen.

Før inn hva slags avfall dere kaster mest av hjemme hver dag. Dere kan veie eller telle, men det er viktig at alle gjør det samme for at resultatene skal være sammenlignbare.

Oppfølging på skolen på slutten av uka: Sammenlign med de andre i klassen. Er det store forskjeller på hva som blir kastet? Lag diagram over forskjellene. Har dere kastet mer eller mindre enn dere trodde? Er det store individuelle forskjeller? Hvorfor?

Naturfag: Forskerspiren

• Planlegge og gjennomføre undersøkelser for å teste holdbarheten til egne hypoteser og velge publiseringsmåte.

Matematikk

• Gjennomføre undersøkelser og bruke databaser til å søke etter og analysere statistiske data og vise kildekritikk.

Forslag til videre arbeid

En større spørreundersøkelse, utarbeide tips til hvordan dere kan redusere avfallsmengden hjemme.

Hva slags avfall har butikkene?

Fotoutstilling av avfall

1 uke
  • Kunst og håndverk

Kildesorteringsdebatt